duminică, 22 septembrie 2013

My hair colour is changing

De ceva timp imi doream sa imi fac parul albastru, tot daca se putea, evident inca nu am reusit acest capriciu al  meu pe care l-am capatat in urma vizionarii unui anime, acum vreo opt-noua ani. 

E ciudat cum unui copil ii intra in cap o idee si nu o mai schimba nici atunci cand se maturizeaza si isi da seama de consecintele acestei dorinte. 

Cum mama e coafeza, nu imi sunt necunoscute metodele aplicarii unei vopsele, a decolararii sau a nuantarii unui par.

Culoarea mea naturala e destul de ok, simpla, nu iesita din comun si nu pot spune ca ma deranjeaza asta, doar ca sunt destul de incantata de lucrurile neobisnuite, sa zic asa si imi place sa experimentez. 

Ca sa imi fac parul albastru de exemplu, trebuie sa il decolorez si apoi sa il vopsesc, lucru care e destul de ... daunator parului, mai ales daca e sensibil.
Cum eu sunt sensibila la orice din nastere, parul meu a avut de suferit. Nu m-am decolorat de la radacina, ci de la jumatate, recunosc ca am vazut acest nou concept de vopsire la dragii mei coreeni.

 Prin urmare am dat gust de culoare si am incercat mai multe, de la portocaliu, la rosu, mov, albastru,siclam, verde, gri si poate si altele, nu imi mai amintesc foarte bine. Poze nu am cu toate nuantele din pacate, ori fiindca nu mi-am facut, ori fiindca nu le gasesc.

In prezent am un albastru spre mov, destul de inchis care vine destul de bine si imi place. Insa, desi aceasta activitate de vopsire a parului ma binedispune, adevarul este ca m-am si plictisit de el. 
E placut sa fie colorat, are un efect pozitiv asupra mea, dar totusi cred ca in curand am sa revin la culoarea mea naturala. Dupa cum am zis si mai sus decoloratul a avut un efect destul de urat asupra parului meu, de altfel destul de sanatos. Se descurca bine pana la portiunea vopsita, de acolo ..E alta poveste. Plus ca trebuie sa am mereu grija de el, sa ii fac masti pentru acea parte ( si sincer, imi e peste mana) sau sa aplic tratament.

Dar chiar si asa nu ma plang prea mult. Ma bucur ca am incercat asta, plus ca efectul se vede foarte bine atunci cand il ai impletit. Cum am parul des si destul de lung, vara pot spune ca e un chin daca nu mi-l impletesc sau nu il prind intr-o coada, iar efectul parului vopsit e destul de interesant la o coada in jurul capului.

Sunt pasionata de cozi impletite, imi place sa imi coafez parul in diverse moduri care sa includa impletituri( am sa revin cu un post asupra cozilor).
Totusi, inca visez la tot parul albastru, am ceva reticente acum, dar pe viitor cine stie.Sunt genul care prefera sa regrete ca a facut ceva, decat ca nu a facut. 

M-am gandit insa si la o varianta care sa nu necesite neaparat decolorarea, insa asta ar presupune sa ma vopsesc incetul cu incetul spre blond. Nu ma vad blonda, dar... Nu am sa mor daca nu incerc. 

Si apoi daca nu ma fac acum albastra si nu imi indeplinesc acest moft, cand o sa o fac? La cincizeci de ani?
 Ei bine, sper sa nu am idei ciudate la varsta aceea, daca voi fi, evident, in viata.

Oricum, in cazul oricarei schimbari o voi face publica aici, asemeni unei evidente ( cine stie, poate pe la vreo varsta inaintata nu imi voi mai aminti ce prostii faceam in tinerete ).


O zi colorata tuturor!

4 comentarii:

  1. Imi placeeee extrem de mult cum ti-ai facut parul.
    Si nu cred ca-i asa rau sa experimentezi culori sau haircuts. Daca asa simti, go for that!

    Yeah, despre parul degradat stiu o groaza :)) eu am inceput sa-l decolorez in clasa a8a, cu oxidant. Nu-i facea prea mult rau pt ca era oxidant slab si doar ii deschidea f. putin nuanta.
    Apoi am inceput sa ma vopsesc si... tot asa. Vopsit, tunsori care mai decare... Insa, nu regret.
    Momentan il las sa creasca pt ca imi doresc si eu sa colorez varfurile. O voi face cat de curand, insa nu cu vopsea, ci cu niste rimel. Asta ar fi prima data cand incerc, vad cum imi sta, apoi trec pe vopsea. :))

    <3 <3 god,te-as lua acasa! Eu n-am habar sa fac o impletitura. Nici aia in 3 nu-mi iese macar, fac ceva messy >.<

    You're good! Lots of hugs and kisses! :* :* :* >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Xaara, multumesc mult!

      Nu e rau sa experimentezi, ci chiar interesant. E logic, cred eu, ca la fiecare chestie sa existe si parti rele. Dar nah..Toate vin l pachet.

      Eu sincer, de un an mi-l decolorez acolo la varfuri si cum culoarea mea e inchisa, decolorez cu oxidant de 9...Deci da, e puternic si asta imi face parul ceva mai aspru si despicat la varfuri. Problema mea e ca eu tin si foarte mult la lungime si de aici...Se trage inca o problema. Faptul ca nu vreau sa il tund.

      Oh, de abia astept sa vad cum o sa iti vopsesti varfurile! Sunt curioasa.

      Stai linistita, la impletituri asa eram si eu. Eram : poftim? Cum se face? Dar asta pana cand am experimentat pe capul unei prietene si acum ma mai pricep...Eh, nu ne nastem invatati.

      Pupici si multe imbratisari >:D< :*:*:*

      Ștergere
  2. Ai avut parul verde? Uff, sper ca ai poze din acea perioada, mi-ar placea sa le vad.

    Imi place si aprob vopsirea varfurilor. Alegand culorile potrivite, intr-adevar arata foarte bine. Acum ca te plictisesti sau nu, se mai intampla, important e ca vopseaua nu isi pastreaza proprietatile asa cum o face un tatuaj.

    Spor la scris! Hugs! >:D< :* :* :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi :* . Da, l-am avut si verde :)) . Pf, stiu ca am facut poze, dar daca le-as gasi ar fi foarte bine.

    Poate o sa incerci si tu ceva asemanator. Eu sunt de acord si cu tatuajele sincer, te plictisesti doar daca le vezi tot timpul, in schimb unul pe spate de exemplu ( cred eu) cum il vezi mai rar, nu are cum sa iti creeze acea stare de monotonie... Acum depinde, ar fi multe de spus :D

    Multumesc, la fel si tie. Hugs and kisses :*:*:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Translate

Popular Posts